19/03/2021

Stanoje ispisuje novi rekord Partizana!

 


Pod komandom Aleksandar Stanojevića naš Partizan igra zaista fenomenalno, a ovo što gledamo u finišu jesenjeg i od početka prolećnog dela sve navijače našeg kluba podseća na onaj "tango smrti". Ako uporedimo tu sezonu, sa ovom, dosta toga je drugačije od Stanojevićevog nešto kasnijeg dolaska, nego tada Markovog i do sistema takmičenja u kome sada nema podele bodova, a time ni plej of faze koja bi donela još jedan duel protiv naših stalnih mušterija (sa druge strane brda).


U tekstu ćemo se podsetiti najdužih nizova pobeda u istoriji našeg kluba, pa evo nekih zanimljivih podataka. Trenutni rekord kluba je 15 uzastopnih pobeda, kada govorimo samo o prvenstvu, a ostvaren je u dva navrata. 
Prvi put taj skor ostvaren je u sezoni 1998-99, koja je svim navijačima Partizana ostala u lepom sećanju, a donela je one sjajne dvomeče sa Njukastlom i Lacijom u kupu pobednika kupova. Ekipa tadašnjeg trenera Ljubiše Tumbakovića ostvarila je trijumfe u prvih 15 prvenstvenih kola, a tom sjajnom timu prvi se isprečio Obilić, meč je završen remijem bez golova. Zbog rata 1999 godine prvenstvo nije okončano, a naš klub je osvojio titulu sa 21 pobedom i 3 remija, bez poraza.


Drugi ovakva niz pobeda crno-beli su napravili u sezoni 2002-03, ali tada pod komandom dva trenera, Tumbakovića u jesenjem i Mateusa u prolećnom delu prvenstva. Niz je počeo posle remija u Zemunu, u 10. kolu, pobedom nad Radom u narednoj rundi, a trajao je sve do prolećnog derbija koji smo, ruku na srce, prilično glatko izgubili kao gosti sa 2:0.
Treba pomenuti još jedan niz iz sezone 2004-05, koji je iznosio 14 pobeda, pod komandom Vladimira Vermezovića, a trajao je od 10. do 23. kola. Prekinut je remijem u 124. večitom derbiju koji je okončan remijem 1:1. 


Stanojevićeva serija pobeda počela je u 13. kolu, poslednjeg dana oktobra prošle godine, a traje još uvek uoči 28. kola superliga, gde će Partizan sutra gostovati Bačkoj. Ukoliko naša ekipa ostvari trijumf, time će biti oboren klupski rekord po broju pobeda, a nadamo se da će taj broj biti uvećan. 

Posted in  on March 19, 2021 by retro partizan |